Dr. G. Otte
Zijn grootste talent ligt in het steeds weer vernieuwend kunnen aanboren van originele ideeën, en het aanbronnen van creativiteit. Dit opent een zeer breed applicatieveld, zowel voor toepassing van bedrijfsmatige- als van dagdagelijkse en menselijke processen. Het loskomen uit schijnbaar onwrikbare situaties en patstellingen is zijn specialiteit.
Afdelingshoofd Psychogeriatrie – CEO Neuroconsult bvba, Bijlokehof 24 te 9000 Gent

Beirnaert Carine
Een zalige combinatie van warme, betrokken menselijkheid en uiterst adequate vakbekwaamheid.
Een zeer ervaren, intelligente en leidinggevende coach die steeds aftoetste of we nog op het juiste spoor zaten en of het aanbod tegemoet kwam aan de vraag. Locatie: die werd in overleg met mij bepaald en was super.

Haegeman Stefaan
Bedankt Bob voor de ongelooflijk positieve drive die je in mijn leven (terug)bracht. Details maken echt het verschil. Uw zeer vergaande mensenkennis heeft me aangenaam verbaasd. Wat ik persoonlijk enorm geapprecieerd heb: de eerlijkheid en waarheden in de analyses en feedback. Bob stuwde me in de juiste richting met zeer eenvoudige aanpassingen in mijn gewoontes, gedrag en communicatie. Bob maakte mij er van bewust dat details echt het verschil maken. Mijn loopbaanbegeleiding stopt niet na deze sessies, ik heb nu voldoende bagage om door te gaan en de praktische tips verder toe te passen of te optimaliseren.

Notaert Eric
Bob Onckelinx luistert heel goed en kan, ondanks de beperkte tijd, snel achterhalen waar de problemen zich situeren en strategieën meegeven om er iets aan te doen. Ik voelde mij bij hem snel op mijn gemak en onze gesprekken liepen meer dan eens uit.

Poels Karolien
Super

Rossy Ans
Een zeer geëngageerde man, die echt 100% bezig is met de klant die voor hem zit. Een hartelijke man die goed observeert en luistert en ook veel teruggeeft. Soms lijkt hij wat ‘af te dwalen’ met anekdotes uit zijn eigen werkleven, maar die hebben wat mij betreft juist ook hun plek gehad in het traject. Doet goed met iemand te werken die ook vanuit eigen ervaringen kan reflecteren! Locatie: Voor mij werkte de ‘thuislocatie’ van de coach zeer goed, een persoonlijke omgeving die het menselijk contact alleen maar heeft bevorderd.

Van Boskebe Mark
Niets dan lof ! Ik ben nog maar zelden mensen tegengekomen met een dergelijke kennis van zaken over menselijke gedragingen en menselijke psyche, om het dan nog niet te hebben over Bob’s levenswijsheid.
Het was mij een waar genoegen dat ik met Bob heb mogen samenwerken.

Van den Borre Erna
Werkt niet volgens het klassieke boekje, maar voelt aan & pikt in op de dingen die in het gesprek naar boven komen, wat voor het goede “maatwerk” zorgt.

Van Poucke Hilde
Bob heeft zeer goed werk geleverd. Ik had het gevoel dat hij mij na de eerste ontmoeting al jaren kende.                                                                                                                                               
Vandendriessche Anja

Dankzij z’n lange ervaring in deze materie was iedere sessie heel leerrijk. Bob heeft oog voor detail waardoor sessies soms onverwachte wendingen maken. Ik kan Bob aanraden aan anderen die met vragen zitten omtrent hun toekomst.

Vanvaerenberg Ann
Na een grondige analyse van mijn zijn en kunnen ben ik met andere ogen naar mezelf en beroeps-situatie gaan kijken. Ik besef nu dat ik toch een zekere mate van tunnelzicht had ontwikkeld en realiseer  me nu dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om te komen tot een bevredigend beroepsleven.
Dankzij de zeer bruikbare tips en inzichten hoop ik op een bedaarde manier (vroeger impulsief) een fijne wending aan mijn beroepsleven te kunnen geven.
Bedankt Bob!

Vercammen Peter
Beste Bob

Ik heb met veel bewondering naar jou geluisterd en genoten van de gesprekken.
Het is zeker een verrijking om met jou te praten. Ik hoop alvast dat onze paden in de toekomst nog eens mogen kruisen.  Van mij zou dat zelfs regelmatig mogen zijn….
Misschien kan het wel eens interessant zijn om u uit te nodigen als spreker op één van onze 51-vergaderingen.
Wat ik eigenlijk wou zeggen is : “DANKUWEL”

Zwertvager Peter
Zeer goed, ik werd begeleid door Mr. Onckelinx, iemand met heel wat ervaring en veel bagage, en aldus capabel genoeg om de inhoud van de begeleiding af te stellen op mijn behoeften, zonder daarbij aan deskundigheid en kwaliteit in te boeten. Mr. Onckelinx is naast een deskundig, ook een geduldig man, die de tijd neemt om te luisteren zonder daarbij de focus te verliezen. Op het einde van elke sessie was er telkens wel iets om mee naar huis te nemen en over na te denken.

Johan Colson
Zeer gericht naar de gevraagde opleiding met een verbazingwekkende mensenkennis.
Locatie: Ver maar haalbaar en zeker nuttig gezien de schat aan informatie die Bob ter beschikking heeft thuis.

Steven
Dankzij mijn loopbaanbegeleiding heb ik sinds kort een nieuwe job gevonden!
Ondertussen zijn mijn 2 proefweken verstreken en zit ik dus in mijn contract van onbepaalde duur. Mijn nieuwe job bevalt me enorm, de werkuren zijn perfect en tevens is mijn nieuwe werkgever ook vol lof over mij.
2 weken geleden heb ik mijn attest van heftruckchauffeur behaald. Mijn nieuwe werkgever heeft mij ook gevraagd mijn kennis van het rode kruis als bedrijfshelper verder te zetten bij hen.
Ondanks dat het emotioneel enorm moeilijk was om afscheid te nemen van mijn collega’s waar ik 19 jaar mee samengewerkt heb, ben ik dus zeer gelukkig dat ik toch die stap durven nemen heb. Die durf kwam vooral door mijn coach die mij een bepaalde druk oplegde, wat het zeker niet gemakkelijk maakte voor me, maar wat wel leidde tot een goed resultaat. Hij was voor mij de coach op maat. Ik wil u dus nogmaals bedanken voor de goede en toffe begeleiding die ik van jou gekregen heb!

Karine Cleys  (Ex GM)
Zoals het onderwerp al zegt, heb ik werk gevonden bij DYMO in Sint-Niklaas.
Morgen moet ik mijn contract gaan tekenen en maandag 20/6/2011 zal ik begingen.
Bedankt voor de steeds positieve raadgevingen, bij de verschillende gesprekken, bij DYMO zijn ze zeker van pas gekomen.
Misschien tot ziens en nogmaals bedankt voor de toffe 5,5 maanden.

Inge de Vlieger
Onderwerp: Een woordje van dank.
Beste Bob,
langs deze weg wil ik jou bedanken voor de kans die ik 16 jaar geleden van jou gekregen heb om bij Pioneer te mogen werken.

Liliane CRIVITS (deelneemster aan Innovatieformum)
Goeie namiddag geachte heer Onckelinx,
Ik heb met veel interesse naar uw uiteenzetting “Teamwork & Groepsdynamiek” geluisterd op dinsdag 18.10.05; jammer dat we zo sterk aan de tijd gebonden waren want het thema boeit met ten zeerste.
Een tweetal openstaande vraagjes voor wat het “team” betreft, zag ik als volgt – helaas kwam geen tijd meer om met u hierover te spreken. 1. Is er een juist evenwicht nodig tussen de ID-bedenkers en ID-ontwikkelaars om een “goed team” samen te stellen ? 
2. De persoon die het team aanstuurt … is die per definitie beter een ID-bedenker of een ID-ontwikkelaar?
U liet weten dat wij uw presentatie in 1 mind mapping kunnen opvragen middels uw site en een e-mail aan u te richten met info over de onderneming waarvoor men werkt.  Reeds bij voorbaat dank om mij dus uw presentatie/mind mapping te willen doorsturen naar onderstaand adres.

Kim Deracourt
Hey Bob
Met Kim hier. Ik vond je lessen de max! Echt waar!
Ben soms nogal chaotisch en daarom is mindmapping wel cool. Ik moet ook een presentatie geven op school en daar ga ik het zeker ook voor gebruiken.
Ik wil da wel eens doen eigenlijk afspreken met u. Want ik ben er uit, ik wil ook vorming geven. En dan liefst over onderwerpen die in mijn ogen geestesverruimend zijn. Als je me daarbij zou kunnen helpen, graag! Ik zou graag van je leren, want als ik alles zelf moet bedenken zal het zo lang duren!
nog helemaal onder de indruk van je vorming
met warme groeten

Ann
Dag Bob,
Zoals in mijn vorig mailtje al aangegeven, is het nu definitief : vanaf volgende week leg ik me toe op industriële batterijstekkers. (ze zien er misschien niet zo uit, maar ik zal er wel een creatief kantje aan vinden). Als “customer relations” medewerker loop ik niet ver weg van wat ik vroeger deed en het enthousiasme van mijn nieuwe baas blijft enorm aanstekelijk.
Ik wil je zeker nog danken voor dat laatste ruggesteuntje. Had ik best wel nodig. Ik heb betere voorwaarden kunnen afdwingen en dat geeft een goed gevoel.

Karl Mortier – Zaakvoerder KMO Consulting
Dag Bob,
Ik wil je nogmaals danken voor de inspirerende dag gisteren. Het is een moment waarop je met beide voeten weer op de grond komt en nieuwe dingen ontdekt. De goesting neemt meteen toe om er mee te werken.
Ik ben gisterenavond meteen aan de slag gegaan met enkele zaken en het bezorgde me opnieuw veel geruststellingen en daar zit nu juist het woord ‘RUST’ in.
Ook de boeken en mappen met talrijke inspirerende oefeningen betekenen een extra “fond”.
Ik kijk uit naar onze volgende ontmoeting,

Philip Bogaert  (Ex GM)
Beste Bob,
Ik houd uw e-mail en gsm nummer zeker bij. Ik heb je leren kennen als iemand die met hart en ziel zijn job uitvoert. Ook veel bewondering voor de kennis die je hebt op verscheidene vlakken..
Bij Volvo Cars voel ik me zeer goed en ook de nachtploeg ligt me goed. Nogmaals bedankt voor de super begeleiding die je ons hebt gegeven. De cursussen en de manier waarop je die geeft zullen me steeds bijblijven en een mooie herinnering geven en ook voor de vele leerzame momenten! Ik hou U verder op de hoogte.

Jean-Pierre Vermeiren
1. Aanbeveling (Linkedin): “Na sluiting van een bedrijf waar ik 33 jaar met hart en ziel had gewerkt kwam ik doelloos op de arbeidsmarkt. Dank zij het oneindige geduld en het super coachen van Bob kwam ik in een totaal nieuwe werkomgeving terecht. Nu bijna 5 jaar later herken ik nog steeds situaties die Bob ons duidelijk aantoonde en leerde mee om te gaan. Hij heeft mij sterker gemaakt voor de toekomst. Nogmaals dank Bob. Groetjes JPierre”

2. dag Bob
al een beetje laat misschien maar toch mijn beste wensen voor 2012.
Vandaag was het voor mij een beetje een speciale dag. Ik werk nu iets meer dan 2 jaar in de beschutte werkplaats Asse. Het blijft nog steeds een uiterst boeiende job met iedere dag nieuwe uitdagingen. Maar vandaag heb ik mijn jaarlijkse evaluatie ontvangen. Deze was gewoonweg uitstekend. Dat geeft uiteraard een goed gevoel. Maar in deze evaluatie komen punten naar voor die ik bij jou had aangeleerd. Ik die dacht dat na de firma Moore mijn geluk zou voorbij geweest zijn …. integendeel, het sluiten van de firma blijkt achteraf een verrijking te zijn in mijn leven. De naam Bob Onckelinx is een mijlpaal in mijn leven. Ik kan je alleen maar bedanken en nogmaals zeggen dat jij de kunst hebt om mensen die na een zware tegenslag (sluiting bedrijf), toch terug op het goede spoor te zetten.
Nogmaals dank en ik hoop dat ook jij, je job nog steeds als iets positiefs als iets groots kunt ervaren.     

vriendelijke groet

(mijn sterkste punten zijn mijn gevaarlijkste valkuilen… zal ik nooit vergeten)

Een mailtje van Myriam

Dag Bob, lang geleden, hopelijk alles in orde met jou en stel je het goed.
Met mij gaat het heel goed in mijn werk, ik heb nu vaste plaatsen in de thuiszorg.

De mensen wachten me op, samen bespreken wij alles en maken we alles zinvol.
Ik doe zowat alles bij mijn mensen, ook gaan we wandelen, koffie samen drinken enz…
Wat een verschil met de fabriek !!! Nu zijn we er echt voor elkaar, goeie en moeilijke momenten maak je mee.
Dementie en andere ziektebeelden, je maak veel mee maar leert er zeer veel van.

Nu, na mijn herscholing kijk ik heel anders naar het leven, nu ben ik met de mens bezig (niet meer met mezelf ). Wat is het leven boeiend ! Je kan veel veranderen, zelfs het slechte heeft goeie kanten omdat je jezelf in iemands plaats stelt. Het is nooit te laat om te leren, ik heb bijna 1 jaar nodig gehad om te wennen en mijn werk graag te doen, maar je wordt beloond.
Super veel groetjes van Myriam Houf, tot later weer, doei.

Myriam, textiel-arbeidster bij UCO Brugge werd werkloos na collectieve sluiting.
Zij volgde gedurende één jaar een opleiding “polyvalent verzorgende – verzorgkunde” te Kortrijk